dimecres, 30 de març del 2011

Pràctica sobre els additius alimentaris.

Experiència: Com retardar l’oxidació de la fruita.

Material: Una poma, 2 llimones, 1 got, 2 plats, un ganivet, un rellotge i una espremedora manual.

Procediment: Talleu la poma per la meitat, peleu i traieu les llavors a cada una de les meitats. Feu talls d’una de les meitats, i banyeu-les  bé en el suc de les  llimones que tindreu preparat en un got. Dipositeu els talls en un dels plats i etiqueteu-lo: POMA TRACTADA.
Talleu l’altra meitat, i dipositeu els talls directament a l’altre plat posant-li l’etiqueta POMA NO TRACTADA.

Col.loqueu  els dos plats en un lloc on hi hagi ventilació, espereu i anoteu els temps que passa fins que els talls de poma de cada plat comencin a canviar de color. Compareu els dos temps mesurats i escriviu les vostres conclusions.

Busqueu informació en pàgines web sobre els additius alimentaris. Feu un document word amb el que descobriu.